Pomôcky pre imobilných

Šikmé schodiskové plošiny

Šikmá schodisková plošina, často nazývaná aj ako výťah pre imobilných, výťah pre telesne postihnutých alebo schodiskový výťah, slúži telesne postihnutým osobám sediacim na vozíku alebo osobám ťažko chodiacim na prekonávanie architektonických bariér, najmä schodiskových ramien - priamych, točitých, jednoramenných, viacramenných, interiérových aj exteriérových.

Stropné zdviháky

Stropné zdviháky sú zariadenia, ktoré umožňujú bezpečné zdvíhanie, premiestnenie a následné spustenie osôb umiestnených v závesnom popruhu.
Ako už názov napovedá, stropné zdvíhacie systémy majú zdvíhacie zariadenie - stropný zdvihák, umiestnené na strope. Zdviháky sa pohybujú vo vodiacich koľajniciach kotvených, podľa situácie, do stropu alebo pomocou konzol do stien.

Stoličkové výťahy

Stoličkový výťah alebo schodiskový výťah je zariadenie, ktoré umožňuje prekonávať výškové rozdiely, najmä schodiskové ramená. Je určený predovšetkým osobám so zachovanou schopnosťou chôdze, ktoré nie sú v každodennom živote odkázané na invalidný vozík, ale majú problém s chôdzou po schodisku.
Stoličkové výťahy sú určené nielen do interiéru, ale aj do exteriéru. Vyrábajú sa presne na mieru schodiska.
Pre väčší komfort jazdy sú sedačky vybavené spomalením do zákrut a následným zrýchlením na rovných úsekoch. Montáž stoličkového výťahu nevyžaduje žiadne stavebné úpravy schodiska. Koľajnica sa pripevní do jednotlivých schodiskových stupňov na stĺpiky. V hornej zastávke je možné sedačku vytočiť tak, aby ste mohli bezpečne vystúpiť.

Schodolezy

Schodolez je mobilné zariadenie, ktoré umožňuje prekonávať imobilným osobám, pohybujúcim sa na mechanickom invalidnom vozíku, jednoramenné i viacramenné schodištia. Prevádzka schodolezu je ľahká a bezpečná. Zaberá minimum miesta a po rozložení je možné ho prevážať v batožinovom priestore takmer všetkých automobilov, preto je len na vašom rozhodnutí, kde ho použijete. Napájanie pohonného elektromotora zabezpečuje suchá batéria, ktorá nemá negatívny vplyv na životné prostredie. Zodpovedá všetkým bezpečnostným predpisom TüV a ISO. Pri prípadnom poškodení pásov alebo pri výpadku napájania dochádza k okamžitému zabrzdeniu.
Na schodoleze je možné prepravovať naraz len jednu osobu na invalidnom vozíku. Pri preprave vozičkára na schodoleze je dôležité, aby sprievodná osoba s vozičkárom komunikovala a informovala ho o jednotlivých krokoch počas prepravy.
Existuje dokonca schodolez, ktorý si aktívny vozičkár dokáže ovládať úplne sám bez pomoci ďalšej sprievodnej osoby.

Zvislé zdvíhacie plošiny

Zvislé zdvíhacie plošiny, plošiny s kolmým zdvihom, výťahy pre imobilných, či domáce výťahy sú zariadenia určené na prekonávanie architektonických bariér v interiéri a exteriéri. V niektorých prípadoch sú vhodnou alternatívou schodiskových plošín.
Zvislé zdvíhacie plošiny sú vhodné pre prepravu osôb so zdravotným postihnutím alebo na prepravu tovaru. Sú vhodné do súkromných domov, nájomných domov, firiem alebo do verejných inštitúcií.

Nájazdové rampy

Nájazdové rampy pre imobilných (lyžiny) sú najjednoduchším variantom pre prejazd vozičkára cez nízku bariéru. Nájazdové rampy môžu byť pevné, teleskopické (zasúvajú sa do seba) alebo sklopné (zlamovacie). Povrch rámp je protisklzový, čím sa presun handicapovanej  osoby stáva bezpečnejším. Konce nájazdových rámp môžu byť opatrené protisklzovým materiálom, ktorý ešte viac zabezpečí, aby sa rampa nezosunula napríklad z chodníka.

 

Viac na stránkach PrekonajmeSpoluBariéry.sk alebo na bezplatnej telefónnej linke 0800 150 339.

Oznam

KOV NZ Vám oznamuje zmluvným klientom prepravnej služby,
že z dôvodu mim. situácie pre ochorenie koronavírusu
môžete naše služby využiť aj na drobné nákupy a vyzdvihnutie liekov z lekárni.

Manipulačný poplatok 3,- € .

Aktuálne
 

 

Objednávky na prepravu

dispečing NONSTOP
na telefónnych číslach:

+421 903 630 970,
+421 907 066 844,

+421 55 67 49 429

Zaujímavé články
Partneri a podporovatelia

Top
Copyright © 2016 Košická Organizácia Vozičkárov - Nezávislí život.
Created: G66 s.r.o.